OM JOU TE INSPIREREN

WERKVORMEN DIE BIJ JOUW COACHEE PASSEN

Op deze pagina hebben we een aantal werkvormen voor jullie omschreven waarvan we weten dat ze regelmatig gebruikt worden. Het is hierbij belangrijk aan te sluiten bij jouw coachee. Als wat je doet niet werkt …, doe wat anders! Als het wel werkt? RAAK! Hou de website regelmatig in de gaten om te kijken of er weer nieuwe werkvormen opstaan. Als je zelf een nieuwe werkvorm hebt stuur deze dan op naar info@emotoons.eu

7 VERSCHILLENDE WERKVORMEN

UIT DE PRAKTIJK

Met elastiekje of haarbandje een EmoToon op het voorhoofd plaatsen. De coachee moet raden welke emotie hij op zijn voorhoofd door middel van vragen te stellen. De vragen mogen alleen met ja of nee beantwoord worden.

Goed om te weten: Het kan soms heel lastig zijn om emoties te duiden. Wat voel je nou precies voelt en hoe je daar woorden aan kunt geven? Deze werkvorm laat je ervaren dat het soms verdraaid lastig kan zijn om bij ‘jouw’ gevoel te komen en deze te duiden.

Voor deze werkvorm heb je twee sets EmoToons nodig. Met deze sets kun je dan memory spelen. Naast dat het een leuk spel kan zijn waarbij je de verschillende emoties langs ziet komen kun je doelbewust emoties voorbij laten komen die de coachee nog niet kent. Let hierbij wel weer goed op dat je niet te veel kaarten hebt neergelegd maar kies bewust voor de emoties die jij als coach langs wilt laten komen.

Goed om te weten: Het spel kan met een klein groepje ook gespeeld worden in estafettevorm. Leg de EmoToons neer en maak een startlijn tussen de 10 en 20 meter verderop (afhankelijk van de locatie) Hierbij mag er steeds één persoon rennen naar de EmoToons en er twee omdraaien. Als die persoon weer terug is mag de volgende. Overleg is hierbij natuurlijk van groots belang. Als iemand twee dezelfde kaartjes heeft mag hij dit setje meenemen. Als alle memory’ s compleet zijn stopt het spel (en eventueel de tijd) als de persoon met de laatste memory over de lijn is.

Deze werkvorm is goed bruikbaar in een groep maar kan afhankelijk van je coachee ook individueel worden ingezet. 

  1. Een deelnemer uit de groep pakt een EmoToon van de stapel en beeld deze aan de groep uit (zonder te praten).
  2. De groep probeert te raden welke EmoToon wordt uitgebeeld.

Goed om te weten: Met deze oefening kun je ervaren dat het soms lastig kan zijn om op een goede manier de emotie herkenbaar te uiten en dat het soms lastig kan zijn deze juist te duiden.

Iemand uit de groep trekt een kaart trekt en leest deze hardop voor. Hij begint deze zo ‘klein’ mogelijk uit te beelden. Daarna gaat de persoon rechts van hem door en beeld de emotie ‘net iets groter’ uit. Bij de volgende gebeurt het weer iets groter. Dit gaat net zo lang door tot de hele groep is geweest of het ‘genoeg’ is uitvergroot.

Goed om te weten: Als variatie hierop kun je ook de kaart NIET voorlezen maar juist stilhouden. Weet de laatste van de groep welke emotie het is? Als je een klein groepje hebt kun je ook meerdere rondjes doen voordat de laatste gaat raden. Een combinatie van werkvorm 5 en 6 is dat je een kaart trek en begint de emotie van de EmoToon uit te beelden. Je beeld de emotie steeds groter uit tot uiteindelijk iemand van de groep de EmoToon goed heeft geraden.

Coach of groepsgenoot biedt een EmoToon aan, en stelt daarbij een vraag over die emotie. Uitdaging voor de coachee is om zo open en eerlijk mogelijk antwoord te geven.

Goed om te weten: Als coach kun je je coachee soms mee krijgen door zelf ook de ‘gewenste’ open houding te tonen. Daag elkaar uit om goede vragen te stellen waarbij je ten alle tijden de veiligheid moet borgen door een escape aan te bieden.

Wil je meer werkvormen en leren hoe je die werkvormen heel praktisch kunt toepassen in jouw begeleiding? Kom dan naar de training van EmoToons (Klik hier voor meer info over de trainingen van EmoToons)